fallback


След поредната жестокост над животно събират средства за лечението на кучето Мими, което беше намерено с отрязани лапи до крайпътно заведение в района на Петрохан. Прибрала го е жена, която се грижи за още 26 кучета и 6 котки.

В момента за кучето се полагат грижи във ветеринарна клиника и Мими вече се възстановява. Все още докторите се опитват да овладеят инфекцията и в най-скоро време ще се разбере дали има възможност кучето да се сдобие с протеза или ще трябва да се придвижва със специализирана инвалидна количка.

"Кучето лежеше на поляната когато го намерих. Приближих се и тя се опита да побегне, но нямаше как. Гушнахме я и веднага дойдохме в клиниката. Беше ужасно стресирана. Стана ясно, че нещо остро е минало през краката ѝ. Никой не беше видял нищо", обясни в "България сутрин" Анастасия Асенова.

По думите ѝ на кучето му предстои дълго лечение, за което има събрани средства, но те едва ли ще стигнат за всички консумативи по възстановяването.

"Трудно е да се грижа за всички кучета и котки в нас, но обичта е по-силна. Терен има, но трябва храна и друга помощ. Много хора ме питат защо го правя и не разбират дейността ми. Хората не възприемат, че и животните носят душа", подчерта спасителката му пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че във Facebook вече е създадена група, наречена "В помощ на Мими", където всеки, който има желание да помогне с нещо, може да го направи.
Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

333

преди 6 години

До Да добавяИ на покойната вече Мима и бяха отрязани краката, но беше оцеляла и живя още няколко години след това щастливо в Германия докато не я налегна най - страшната болест .

112

Анонимен

преди 6 години

В нито една държава няма толкова силни институции,който да спрат човешката злоба ,немърливост, лошотия и пълна безотговорност.Докато не станем по добри и не започнем да обичаме както хората,така и животните,ще продължим да се израждаме!Като тия пишещи тук,които обиждат с думи катоусойница ,и кучкарка,явно не знаят и не са получавали никога любов,мразят себе си и всичко около тях.Съжалявам ги такива КОМПЛЕКСАРИ.

111

не на насилието

преди 6 години

Мразиме садистите,а не хората !Обидно и недостоийно е садиста да се нарича човек !

fallback