Снимка: bgonair.bg
fallback

Куриоз в пловдивската "Арман махала". Жителите на ромския квартал пробиха тунел в къща, за да могат да съкратят пътя си до близкото училище. Причината е, че имотът, през който доскоро са минавали, вече е затворен с високи стени, разказва Bulgaria ON AIR.

По план теренът, върху който са изградени къщите, е част улица, която свързва квартала с двора на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил.

През годините обаче върху пътя са изградени къщи и достъпът до училището e ограничен.

За да решат проблема със заобикалянето на имотите, хората от махалата са прокопали тунел през къщите.

А за да преустановят преминаването на хора и да се спре с изхвърлянето на отпадъци в двора на гимназията, от районната администрация на няколко пъти запечатват тунела, но без резултат.

Междувременно от пловдивската администрация продължават и с описването на незаконните постройки в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

annybody

преди 6 години

Къщите върху улицата са на "Армани" и наоколо се изхвърля само ***, който не отговаря на високи модни стандарти, които местната челяд изучава в реномиран кожен колеж.Напред през тунела към науката, която е слънце!

28

да попитам

преди 6 години

само да попитам - ако аз си построя къща върху улица и затровя достъпа до някъде си?! Какво ще се слечи? И защо това не се случва на "братята" р о м и ?!

27

до 22

преди 6 години

До АнонименНали уж по конституция всички сме равни пред закона?............ти пък пред коя конституция си равен ? държавата вече си е тяхна, конституцията си е тяхна.........за това и тунела води до сметището. то и светлото бъдеще до там води.

fallback