През изминалата събота стотици мотористи дадоха начало на "Мотосезон 2018". Заради студеното време шествието беше изместено и съвпадна с това на велосипедистите. За съжаление откриването на мотосезона не се размина без инциденти.

Спешна помощ потвърди за 3 инцидента с мотоциклетисти вследствие на лошата организация на движението. Те са настанени в болница и са без опасност за живота.

"Най-честите причини за катастрофа с мотоциклет са неправилните маневри на автомобилните шофьори. Моторът е опасна машина, която трябва да се уважава, иначе стават проблеми. При нас няма смачкана броня, а смачкани кости и отишли си хора", подчерта мотористът Любомир Дуриданов.

Според председателя на Българското обединение на шофьорите Христо Радков проблемът с лошите шофьори се крие още в обучаващите и изпитващите ги.

"От "Автомобилна администрация" чухме, че планират да премахнат "избягване на препятствие" от изпита за категория "А". Изпитващите на ДАИ взимат 600 лева заплата. Те са около 105 за цялата страна. Нека да потърсим там проблема", обясни Радков в "България сутрин".

"Няма значение с каква машина си на пътя. Трябва да имаш отговорност към останалите движещи се по пътищата. Трябва да се промени отговорността както на изпитващите, така и на инструкторите. Те трябва да носят наказателна отговорност за тези, които обучават и изпитват", категорична бе журналистът Нора Стоичкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase