Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед
Жители на Горна Оряховица излязоха на бурен протест срещу проект за изграждане на блок със социални жилища за маргинални групи. Хората са категорично против идеята на местната власт, предаде "Булфото".

Още в 8:30 часа пред сградата на Общината започнаха да пристигат протестиращи с плакати, гласящи "Един проект не струва колкото цял град", "Имаме ли право на глас?", "Маргиналите - вън от Горна Оряховица".

Митингът бе организиран от инициативен комитет, който за кратко време успя да реализира и подписка срещу проекта, в която участват близо 3 000 души.

Около кметството имаше сериозно полицейско присъствие, което се опитваше да успокои разгневените горнооряховци.

По думите на Иван Димитров, член на инициативния комитет, недоволството не е породено от това, че в планираните жилища ще бъдат настанявани социално слаби, а хора от малцинствата и маргиналните групи.

Според Димитров наредбата, по която ще се изграждат жилищата е била приета в кратки срокове - реално преди провеждането на обществено обсъждане, а решението е било взето на изнесена сесия в Правец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Ами що сте си избрали такъв кмет? Щом като прави каквото си иска...се сменя с друг кмет!

14

Анонимен

преди 6 години

Маргинална група от хора група, отхвърляща определени ценности и традиции на културата на групата, в която се намира и утвърждаваща свои собствени норми и ценности.А чудите ли се?

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13Ти ще си първият - хем катунар, хем *** в лошия смисъл на думата.Отказвам да те издържам повече!

fallback