Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От сериозен отлив на туризма е заплашена Възрожденска Елена, алармираха над 100 хотелиери и собственици на имоти в Балкана.

Хората се събраха на протест заради 25-километров път в окаяно състояние и стар водопровод, който аварира, съобщава Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че и на двете съоръжения собственик е държавата. За ремонта ще са нужни милиони.

Десетки села в най-живописната част на Еленския балкан постоянно са без вода заради аварии по водопровода, който е на половин век.

Това пречи на туризма, категорични са хотелиерите, които представят бази с над 500 легла. Потърпевши са и жители на балканските села, както и чужденци, които са купили имоти там.

От Община Елена изчисляват, че за пълна подмяна на 12-километровата водопроводна мрежа ще са нужни над 1 милион лева.

Оказва се, че ремонтът на разбития път зависи от Агенция "Пътна инфраструктура". Хората очакват спешни мерки от държавата, за да бъде спасена Елена като туристическа дестинация. Заплашват, че ако никой не ги чуе, ще блокират главни пътища с нови протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Марчето

преди 6 години

Сега питайте ги тия с хотелите къде и как им се изтичат мръсните води?Как си регистрират посетителите ,щото по тяхната статистика посещаемостта им клони към 0...тоест и данъците им към общината вероятно клонят към 0.Любопитен съм Община Елена да им извади приходите от туризъм на всичките...ще останете изумени от "внушителната цифра".Само оградите им са за по 100-200 хиляди!Ако се съберат 100те хотелиера и дадат по 10 хиляди ще си направят и нов водопровод за милион.

39

Селянин

преди 6 години

Ами нали това точно е прословутият селски туризъм. Без вода ...даже може и без ток като екстра. Ако толкова искате вода си стойте в градовете...

38

Анонимен

преди 6 години

Орешарски защо не им построи път и водопровод или нямаше време от крадене?

fallback