Снимка: Reuters
fallback

Здравните власти обсъждат промени в имунизационния календар на страната. Идеята е да се намалят имунизациите срещу туберколоза, а да се въведе ваксина срещу варицела, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Според него с варицела у нас се заразяват между 5 и 7 хиляди деца годишно. При тях болестта протича сравнително леко, но макар и рядко се наблюдават усложнения.

Вирусът може да засегне и възрастни, които не са придобили имунитет - при тях болестта протича тежко и може да доведе до сериозни усложнения.

Д-р Кунчев обясни пред БНТ, че 17 държави в Европа са включили ваксината срещу варицела в задължителните имунизации. У нас много родители са се интересували от възможността да предпазят децата си.

Ваксината обаче няма регистрация и разрешение за употреба у нас и може да бъде включена най-рано през 2020-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

това е новината 2/2

преди 6 години

1. Ще се увеличи приема на антибиотик.2. Масова резистентност спрямо всички антибиотици.3. Увеличение на смъртността с до 50%4. Продажбите на антибиотик ще ударят върха. Фармацевтичните компании ще бъдат още по-богати.Причината е че има туберкулоза на лимфите, която е пасивна и почти неизлечима. Коренът - кравите и млякото!Вместо да се увеличи контрола върху ПСЖ ваксината те го намалят драстично.Пирогов няма да смогне и ще фалира! Парите постоянно ще се увеличават всяка година

46

това е новината 1/2

преди 6 години

Има новини, които са много важни за човечеството - т. нар. "новини на века".Условно можем да ги разделим на два типа. Първия тип е в положителна насока, а втория - отрицателна.Това е особена важна новина , нов отрицателна насока. За съжаление хората все още не са напреднали/развити достатъчно, за да проумеят какво се случва.Аз идвам от бъдещето и мога да Ви разкажа за последствията, които ще произтекат от тази промяна. Започвам!1. Ще се увеличи приема на антибиотик.2. Резистентността на

45

нещо си...

преди 6 години

До pepeЕ "рере" ти съвсем полудя..... преди стотина години хората са живели до 90-100 годишна възраст. Защо ли? Може би заради многото ваксини, които са им слагали. Сега живеят до 60-70 преко сили. Защо? Поколения наред са оцелели без ваксина "варицела". Сега било проблем!? Всяко следващо поколение се тъпче с все повече имуностимуланти, хомеопатични *** и "био" продукти. Това е доста по-голям проблем от варицелата!

fallback