Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Седмицата започва с протест на таксиметрови шофьори на няколко места в страната с искане за повече сигурност по време на работа. Конкретният повод е убийството на шофьор в село Николово в средата на месец март. Тогава той бе намушкан от две непълнолетни момчета с цел обир.

Самият протест се провежда пред Съдебната палата в Русе. Рано сутринта по-голямата част от колите се събраха на паркинг на голям хипермаркет. Те тръгнаха оттам към 8 часа, но се наложи изчакването на патрулен екип, който да ги съпроводи. Колите преминаха през почти всички централни улици в града и дори се стигна до задръствания, защото автомобилите са повече от 100.

По думите на един от протестиращите таксиджии едно от основните искания е да има ефективни присъди срещу двете 18-годишни момчета, които са убили техния колега в село Николово.

"Чувстваме се притеснени на работното си място. Не сме защитени нито от закон, нито от държавата. Ще внесем нашите искания за по-голяма защита на нашите работни места в Народното събрание", категорични са протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Според тях доста често стават нападения срещу таксиметрови шофьори в страната.

"Нападения имаше в Плевен, в Ямбол, също в Пловдив колега беше убит, така че доста са случаите само през тази година, да не говорим назад във времето. Обмисляме национален протест, ако и малкото, което чакаме, не бъде изпълнено", твърдят шофьорите.

Делото срещу двете момчета, които са обвинени в убийството на 59-годишния таксиметров шофьор, ще започне към 10 часа в съдебната зала. При извършване на престъплението и двамата са били непълнолетни, но вече имат навършени 18 години. Според магистрати присъдите могат да стигнат до 10 години лишаване от свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Още при протеста при Костов преди 20 години искаха . Искаха да си сложат бронирани стъкла между предните и задните седалки. Нищо не си сложиха.

16

младен

преди 6 години

"...могат да стигнат до 10 години лишаване от свобода."Могат!!!! А защо направо да не са по толкова а?

15

СА

преди 6 години

От 40 години,може би,в белия свят в такси се сяда отзад и има преграда!Направете така,ама,а де,лакомия!!!

fallback