Снимка: архив
fallback

Пожар в един от цеховете на оръжейния завод в "Арсенал" е причина за трагичния инцидент от тази сутрин.

Един загина, а друг е тежко ранен при аварията в казанлъшката оръжейница.

Не става въпрос за взрив, а за запалване на бъркалка. Отговорни за тежкия инцидент са работниците, които не е трябвало да бъдат в помещението и така са нарушили технологичната дисциплина и мерките за безопасност. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев в парламента.

Oще по темата

"Няма взрив, запалила се е една бъркалка. Това е едно помещение, където се работи дистанционно. Вътре има бъркалка, където се забърква смес на барутна основа. Двамата са били вътре, а не е трябвало. Съгласно технологията и мерките за безопасност е трябвало да бъдат отвън", каза шефът на МВР.

Той обясни, че управлението на този процес е изнесен отвън и има табло с бутони. "Тепърва предстои да се изясни защо работниците са били вътре", допълни Радев.

Министърът коментира че и в този, и в други заводи, инцидентите стават заради човешка грешка и неспазване на правилата.

Радев заяви, че КОС ще направят проверки, а след това и МВР ще излезе със становище по случая.

Пострадалият мъж ще бъде настанен с в клиниката по изгаряния в Пловдив. Загиналият е на 27 години.

По-рано министърът на икономиката Емил Караниколов нарече инцидента производствена трагедия и припомни, че оръжейницата е частно дружество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Дядо

преди 6 години

До АрсеналецМодерните цехове са два. Лъчистото отопление е в 2-3 цеха. За тоалетни и битови не ми говори, защото мога да ти покажа много интересни снимки и видео какво представляват. За ваучерите е така. Нещо за заплатите да кажеш? Началниците дават пари само на техните хора. Айде свали розовите очила и кажи истината на хората. Ваучери. Пффф. Това ли е цената на човешкия живот.

76

Арсеналец

преди 6 години

До КремиковциАко можеше да видиш, какво представлява сега Арсенал - Казанлък, нямаше да пишеш такива коментарии, а да си дошъл и да си подал молба за работа. Модерни цехове, отопление лъчисто, светло, кеф ти е да работиш. Тоалетни светят, битовки направо цели кухни. А и ние си имаме много столове за хранене в предприятието. Където те хранят за по 2-3лв Купони за храна по 60лв. Но за всеки празник стават 120. Плюс наградни купони. С такива си купих огромен телевизор за Нова година.

75

Дж педро

преди 6 години

Лека му пръст

fallback