Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Започна едно от гражданските дела за катастрофата край Хитрино. Около 30 са гражданските дела, а над 10 милиона лева общо търсят пострадалите от взрива.
Oще по темата


Ценко Георгиев е един от стотиците пострадали от взрива на гара Хитрино. На 10 декември 2016 година минавал оттам, когато избухнала цистерната. С днешната дата мъжът иска 50 хил. лв. обезщетение от фирма "Булмаркет". Не вярва, че неизправна стрелка и лош релсов път са причина за трагедията край селото.

От фирма "Булмаркет" се опитаха да включат частната си експертиза, според която технически причини са довели до катастрофата, в материалите по гражданското дело. Съдът я прие за сведение, но не и като неоспоримо доказателство, съобщава Bulgaria ON AIR.

От прокуратурата също не виждат причина да преосмислят позицията си, че виновник за трагедията са машинистите.

Още в първите дни е проверявано имало ли е проблеми по релсовия път, неправилно определяне на движението на композицията, проблеми със стрелката и в крайна сметка машинистите ли са виновник за катастрофата. Огледи, разпити и експертизи са отхвърлили версията като възможна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Заведените дела на пострадалите от безотговорността на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и компания , са за повече от 10 000 000 лева . В Страсбург ще ги плаща народа през държавата , както платихме за гяволъците на ушати.я Цвъки !

3

Анонимен

преди 6 години

Проверката от Европа показва : Такъв разсипан релсов път няма в света ! На този завой /отклонение / композицията може да се обърне с над 111 км/ час !

2

Василев

преди 6 години

Машинистите са дремали по време на курса и мозъците им са били изключени , когато са навлезли в Хитрино!Преди да се качат на композицията, те са шофирали 4 часа път уморителен със завои , за да стигнат до работата!!!Това никъде не се споменава и никъде не се разследва, каква е отговорността на фирмата и как следи за трудовата дисциплина , дали машинистите трябва да са починали и свежи преди дълъг нощен курс???Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!

fallback