Снимка: "Монитор"

Пожар е горя в ретромузея в Пещера, като пламъците са засегнали 3 автомобила, старо пиано и компютърна техника. Благодарение на бързата намеса на огнеборците от родопското градче са спасени останалите експонати в музея. Сигналът за пожара е получен в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пещера в 20,50 ч. в четвъртък, пише "Монитор".

Музеят се намира в стария киносалон до заведението "Хийт", където преди 2 години братята Динко и Евелин Кушеви събраха ценни предмети от епохата на социализма. Най-многобройни са експонатите от стари автомобили, сред които има "Чайка", "Трабант", "ЗАЗ", "Рено Болгар" и други, както и грамофони, прахосмукачки, ретротелефонни апарати и радиоапарати и телевизори.

Незабавно към мястото са насочени дежурните огнеборци с два противопожарни автомобила. Около 23 часа пожарът бил напълно изгасен. Спасени са намиращите се вътре стотици експонати от различен вид.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районното управление на МВР в Пещера, изясняват се щетите причинени от пожара, както и причините за неговото възникване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase