Снимка: bTV
fallback

Бедственото положение в Хайредин остава заради преливащия язовир "Рогозен 1". Снощи нивото на водата започна да спада, но през нощта отново заваля.

Вчера стана ясно, че водата изтича през преливник, който е частично повреден, а това създава риск за повреда на целия язовир.

Евакуирани са няколко души от най-близкото населено място, съобщава bTV. Работи се с помпи и сифонни системи на място, които да спаднат нивото на водата. 

Нивата на реките в цялата страна са повишени, като най-значително е покачването в северната част на България – на реките Огоста, Скът и Янтра.

Според институциите ситуацията е под контрол и пряка опасност за населените места няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Хахахха, анонимен 7 направи деня с логика в стил "Джорджано е ильоменат" :)

7

анонимен

преди 6 години

За всичко това са виновни комунистите и бай ТОШО по негово време направиха тези язовири каква е ползата от тях никаква само бели и наводнения ни правят.Язовирите са вредни за природата защото задържат вода и моретата стават по малки и затова се топят ледниците да възтановят нивото на моретата.Всички язовири трябва да бъдат разрупени иняма да има наводнение.

6

Анонимен

преди 6 години

Това е фейк новина, вчера РИОСВ при Бойко каза, че няма опасност от преливане на язовири. Как не ви е срам, искате да свалите правителството на Тиквуний с тия лъжи.

fallback