Снимка: архив Bulphoto
fallback

Бедствено положение е обявено в община Хайредин, евакуират хората от селата Ботево и Бързина заради преливане на язовир "Рогозен", съобщи за "Фокус" областният управител на Враца Малина Николова.

Тя уточни, че язовир "Рогозен" се е напълнил и прелива през преливник, като от вчера следобед са предприети необходимите мерки за укрепване на преливника.

"Едната му част се беше износила от мерките, които бяхме взели през 2016г. за аварийното му укрепване. В момента на място има две коли със скален материал, който засипва компроментираната част. Монтирана е една помпа, която да поема част от обема на водата, като чакаме още една помощна помпа от Плевен.

Очакваме скоро да овладеем ситуацията, въпреки че сме обявили бедствено положение на територията на община Хайредин и сме предприели мерки по извеждане на две населени места – селата Ботево и Бързина, общо около 22 къщи, обясни още Николова и уточни, че са поръчани и още два сифона предвид предстоящите обилни пролетни валежи, за да се обезопаси язовирът по-трайно.

"Наблюдаваме и язовир "Бързина", там преливникът е в добро състояние, има монтирани два сифона. В момента се извършва 24-часово наблюдение, за да се предотврати рискът от опасност за хората", каза още областният управител на Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анти ГЕРБ

преди 6 години

"Едната му част се беше износила от мерките, които бяхме взели през 2016г. за аварийното му укрепване". Ами госпожо сега сме началото на 2018 г. т. е. минали са само има няма 2 години от взетите "мерки". Направете си изводи, корко качествени са били тези мерки. Пирамидите в Гиза стоят вече хиляди години, а Вие работите от днес за утре. В други ден пак от начало. Но парите се усвояват за хиляди години напред. ГЕРБ сте абсолютни м.ошеници. Бихте всички рекорди. Евала!!!

fallback