Снимка: архив "Булфото"
fallback

До 20 дни ще започне реалното строителство на новия участък от магистрала "Хемус" от Ябланица до пътен възел "Боаза". Това съобщи регионалният министър Николай Нанков пред БНР.

Oще по темата

Той съобщи, че че проектирането на участъка от Ябланица до пътен възел "Боаза" вече приключва.

"До 20 дена стартираме с реалното изпълнение, в рамките на година и половина да сме завършили тези 10, 3 километра. Паралелно с това в момента тече проектирането и тежката геология, която се извършва, в участъка между пътен възел "Боаза" и разклона Ловеч-Плевен. 52 километра е дължината, ще го разделим на три етапа и в средата на година ще стартираме с обществената поръчка за избор на изпълнител", каза министърът.

Нанков съобщи, че с новото проектиране на участъка от пътен възел "Боаза" до разклона за Ловеч и Плевен ще бъдат спестени 300 милиона лева от държавния бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

хм

преди 6 години

От днес.бг прикриват истината и информираността на хората! Добавих коментар с линк към клип който показва, че и в момента магистралата се строи, но ми го истриха! Да живее истината...

22

Анонимен

преди 6 години

До уят (16)Твърдиш, че Това е България, тук всичко незаконно е законно.Съгласен съм и дори ще добавя: Това е България. Тук всеки, който стриктно спазва закона, рискува един ден да бъде изправен пред съда. Ако няма повод, ще му скалъпят постановка. Да не пречи.

21

Анонимен

преди 6 години

Последният проект от Боаза към Плевен/Ловеч е безумен, отново нагло лъжат народа с някакви 300 млн., дано не го удобрат, иначе жалко за хората от селата, през които трябва да мине магистралата...

fallback