Снимка: Булфото, архив
fallback

Високопатогенна инфлуенца тип H5N8 е открита в птицеферма за кокошки-носачки в Генерал Тошево, област Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Българската агенция за безопасност на храните.

Незабавно са предприети всички мерки за ликвидиране на огнището съгласно Европейското законодателство.

Започнати са действия по унищожаване на птиците в засегнатия животновъден обект, като поетапно ще бъдат убити и обезвредени 140 хиляди носачки.

Обособена е трикилометрова предпазна зона и 10 км наблюдавана зона около животновъдния обект, като са наложени забрана за търговията и придвижването на домашни, диви и други птици и яйца за разплод, организиране на панаири, пазари, изложби и други струпвания на домашни или други птици.

Засилени са клиничните прегледи на птиците, отглеждани в останалите селища на територията на област Добрич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

udjs

преди 6 години

До Анонимен 11-Самолетите летят на голяма височина,реактивни са и вероятно военни от базите в Б-я,които подарихме,познайте на кого!Има един американски филм,доколкото си спомням се казва "Химически следи" или нещо подобно-ако го гледате в Ютуб,той ще ви отговори на всички тези въпроси!

15

udjs

преди 6 години

Така наречените птичи,свински и пр.грипове са измама измислена с цел сплашване на населението,продажба на лекарства за измислените болести,унищожение на животновъдството в набелязаните райони,съсипване на дребният и среден местен бизнес и пр.!Специално обявеният птичи грип в Генерал Тошево е НАКАЗАНИЕ за населението там,дръзнало да се обяви против унищожението на земите и водите с фракинга.Обявиха птичи грип и в София в зоокъта,но не избиват всички птици,а са под карантина-значи можело и така!

14

Анонимен

преди 6 години

Айди и цената ни пилешкото нагори.

fallback