Снимка: БТА

Двадесет села в Старозагорска област са без електричество, като най-много са населените места в общините Чирпан и Братя Даскалови. Четири села пък са и без вода, съобщи областният управител Гергана Микова пред БТА.

Екипите на ЕВН работят по отстраняването на авариите.

Към момента няма данни за бедстващи или закъсали в преспите хора. Над 300 тира са блокирани на временни паркинги край Гурково, летище Стара Загора и Гълъбово.

Зимната обстановка в и Русенско остава тежка. Областният управител Галин Григоров съобщи, че заради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания са затворени за движение за всички превозни средства главните пътища Русе-Разград и Русе-Силистра. Временно се ограничава движението за камиони над 12 тона в двете посоки по пътя Русе-Бяла.

ГКПП "Дунав мост" тази сутрин е почистен, но е затворен за превозни средства над 12 тона поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния. Тежкотоварни камиони изчакват в колона с дължина от близо 5 км по пътя от Мартен към Русе. Тирове има и по международния бул. "България".

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров обясни, че излезли от паркингите камиони създават проблеми по булевардите в Русе, тъй като закъсват и пречат на почистването.

В Русенско няма населени места без ток и вода. За учениците от цялата област днес е неучебен ден.

В момента близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. 

Най-усложнена е обстановката в Североизточна България - в областите Русе, Разград, Добрич и Силистра, както и в област Бургас.

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания е спряно движението по АМ "Тракия" в участъка от Карнобат до Бургас, а в отсечката между Ямбол и Карнобат е ограничено преминаването на МПС над 12 т.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, ако не е спешно пътуването, да отложат тръгването си до подобряване на метеорологичните условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase