Снимка: архив "Булфото"

Снежна виелица затвори магистрала "Хемус" край Варна. Движението на всякакви видове моторни превозни средства е забранено и в двете посоки между морската столица и Каспичан.

По-рано днес заради лошото време бе затворена и магистрала "Тракия" в участъка от Бургас до Ямбол.

Заради лошите метеорологични условия във Варненска област са въведени редица ограничения за движение, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Още по темата

Забранено е движението на моторни превозни средства над 12 тона по пътя Старо Оряхово - Обзор и по пътя Варна - Добрич.

За всички МПС-та е спряно преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево.

В град Аксаково е обявено бедствено положение. Усложнена остава обстановката в цялата област.

От МВР призовават шофьорите: Не предприемайте пътуване в областта, както и в Североизточна България и Бургаска област, ако това не е наложително. При възникнала необходимост  тръгвайте на път със заредени резервоари на автомобилите, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги на разположение.

Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase