Снимка: HelpBook
fallback

Сигнал за грешен пътен знак на АМ "Тракия" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – HelpBook.

"Между 273 и 274 км, посока Бургас, е монтиран знак: "Начало на пътна лента", а реално това е началото на забавителна лента за бензиностанция. Карам си със 139 км/h, ако пътните условия го позволяват, пред мен не се виждат коли, виждам знака, задължен съм да се движа в най-дясната пътна лента по магистралата, престроявам се и след 50 метра лентата рязко завива надясно (радиус, може би, 5-6м) и влиза в бензиностанцията", се посочва в сигнала.

Гражданинът призовава да се установи кой е проектирал организацията на движението и кой е одобрил проекта, като на съответните лица да им бъде потърсена отговорност.

Той уточнява още, че на излизане в края на ускорителната лента има аналогичен знак, който сам определя като по-скоро безопасен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Човека пуснал сигнал

преди 5 години

До всички "специалисти" които още преди да са видели знака знаят къде да карат, ще ви кажа че при 3 ленти използвам най-дясната да изпреварвам нещастници като вас дето сте заели 2-ра и 3-та лента и карате 200 к.с. Коли със 120 км/ч, че иначе много харчат.

41

Учител

преди 6 години

До Строителтози ЛОТ е строен от Станишев ,а знаците са на Боко-две напред една назад и вдясно де е ной тясно,да ти е ясно

40

абсурдистан

преди 6 години

така поставен знак може да се тълкува и като опит за убийство хаха. по закон както много са цитирали трябва да преминеш в дясна лента и хоп изведнъж при скорост 120-130 км/ч осъзнаваш, че пътят свършва тръгваш да се връщаш вляво, обаче там вече се движи друго МПС със скорост 120-130 км/ч... после от КАТ идват и констатират колко са калпави бг шофьорите и изменение в закона глобите стават 2000 лева, защото така само ще се превъзпитаме... тиквена работа

fallback