Снимка: Bulgaria ON AIR

В столичния квартал "Факултета" водещата тема не е мръсният въздух или презастрояването, а високите сметки за ток, които по думите на хората са надписани.

Една примерна месечна сметка достига до 1133 лв. Миналата седмица жителите на квартала излязоха на протест.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова се срещна с говорителите на всеобщото недоволство в махалата. Според тях това, което се случва в техния квартал, е нереално.

В кв. "Обеля" примерно апартамент с 2 климатика и всички необходими електроуреди, сметката достига до 150-200 лв., сподели един от тях.

Още по темата

"Нека ЧЕЗ да обърне внимание на квартала ни, тъй като искаме да плащаме нормално като всеки български гражданин. Искаме да плащаме реални сметки. Трябва да имаш някакво производство или фабрика, за да плащаш 1200 лв. сметка за ток. Не може едно нормално домакинство с нормални електроуреди да има такива сметки", подчерта говорител на махалата.

До края на седмицата се очаква още един мирен протест в квартала, а през миналата седмица жителите на кв. "Факултета" предупредиха, че ако никой не им обърне внимание, ще блокират основни улици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase