Снимка: архив, Булфото
fallback

През нощта ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, които до сутринта от запад ще спират. Ще духа слаб южен вятър, но в Източна България и в отделни райони, разположени в близост до северните склонове на планините временно ще е силен и поривист.

Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, малко по-високи - по морския бряг.

Утре вятърът ще се ориентира от запад, ще е слаб до умерен. Облачността ще е променлива, по-значителна в Северна България. Само на отделни места ще превали. Максималните температури ще бъдат предимно между 9 и 14 градуса, съобщават синоптиците от БАН, цитирани от БТА.

Над Черноморието в сутрешните часове облачността ще е значителна и на места главно в северните райони все още ще превалява. Около обяд облачността ще намалее до предимно слънчево.

Сутринта вятърът все още ще е от юг, по-късно ще се ориентира от запад, ще е слаб до умерен. Максималната температура на въздуха ще бъде 10-14 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-8 градуса; вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините през деня облачността ще е променлива, значителна над Стара планина и с повече слънчеви часове над масивите в Южна България. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 1800 м надморска височина-сняг.

Ще духа до умерен, по билата и върховете и временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback