Снимка: bgonair.bg
fallback

Запознайте се с единствената по рода си зоокъща, която обитават над 500 вида животни. Тя се намира във великотърновското село Ресен и от няколко години собственикът ѝ я превръща в истинска атракция за местните, разказва Bulgaria ON AIR.

Цветомир Чекелев разказва, че всичко започнало още когато бил на 7 години и приютил в дома си гълъбче със счупено крило. Оттогава това да помага на животните е негова мисия. Постепенно започнал да приютява и да се грижи за различни видове.

Преди няколко години купил къща в село Ресен, която превърнал в малка зоологическа градина. Във всяка една от стаите живеят птици, катерички и морски свинчета.

"Наблягам най-вече на папагалите, 17-18 вида са. Поръчвам си ги, внасят ми ги от чужбина", сподели Цветомир.

С увеличаването на животните и грижите стават все повече. Затова мъжът решил да се отдаде изцяло на животните и напуснал работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Поръчва ги от чужбина. Няма що, голямо добро им прави като отглежда птици в клетка.

12

един там

преди 6 години

Човека върши добро дело, гледа животинки, храни ги, радва им се, а хейтърите злобеят. Тези животни, ако не е той сигурно нямаше да са живи изобщо. Даже някои почнаха и парите да му смятат, ама как, откъде и т.н. Злобни и завистливи душици. Човека нито краде, нито прави престъпления, нито ви ограбва парите,дори дава хората без пари да им се радват. Намерил е смисъл в живота си. Толкова ли сте оскотели, че не можете да го проумеете?!Явно заради такива, като вас има повече доверие на животните.

11

Анонимен

преди 6 години

Четейки коментарите си обяснявам защо този мъж се е отдал на животните и птиците. Дерзай, Човеко!

fallback