fallback

Два протеста се заформиха пред Община Септември след ареста на кмета Марин Рачев.

От едната страна на тротоара в защита на кмета са застанали служители на общината, граждани и кметове на села. Повечето носят плакати с призиви: "Долу ръцете от нашия кмет!" и "Ние сме за Рачев!".

От другата страна пък са представителите на инициативния комитет "Да спасим Община Септември", по чийто сигнал беше образувано делото срещу градоначалника.

През вчерашния ден десетки полицаи блокираха сградата на общината. Барети претърсваха кабинети, частни домове и офиси на търговски дружества.

Арестуван бе кметът на Септември Марин Рачев и от прокуратурата обявиха, че ще му бъдат повдигнати обвинения за сделки с имоти, от които общината е ощетена с близо 200 хиляди лева. Проверяват се още обществени поръчки на стойност 13 млн. лева.

Прокуратурата ще повдигне обвинение на кмета на Септември за безстопанственост поради сключване на неизгодни сделки. Очаква се той да бъде отстранен от длъжност, за да не влияе на разследването.

"Събрани сме в малък състав, за да изразим искането си да се защитим от "Модела Рачев", подчерта адвокат Николай Баташки от комитета.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR той започна да пита къде са тези 13 млн. лева, защо се сключват обществени поръчки само с фирми, близки до кмета или негови роднини? Защо за едни населени места улиците може да се асфалтират, а за други не...

"Атаките срещу кмета идват от завистта, че е много добър", е мнението на събралите се в подкрепа на Марин Рачев.

Жителка на града бе категорична, че е видимо и ясно какво градоначалникът е направил за общината и селата.

"Подкрепяме го, защото заслужава", увери тя.

В крайна сметка се стигна само до словесни престрелки между двата лагера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

минувач

преди 6 години

"В крайна сметка се стигна само до словесни престрелки между двата лагера."Виж, ако имаха по един калашник...

42

Анонимен

преди 6 години

в българия има епидемия която се нарича безпаричие

41

Анонимен

преди 6 години

надявам се всички корумпета и крадци да влязат по затворите, включително и от съдебната система! без значение от партийна принадлежност!

fallback