fallback

Нов скандал с агресия към деца в детска градина избухна този път в Бургас. Възмутени родители разкриха за брутално отношение на възпитателки към техните деца от група "Мики Маус" на детска градина "Брезичка".

Едната възпитателка вече е уволнена, предстои същото да се случи и с другата, съобщава "Дарик".

От кадри, разпространени във Facebook става ясно, че двете учителки крещят и обиждат петгодишните деца, а освен това и ги блъскат.

Директорът на детска градина "Брезичка" Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е шокирана от видяното, а едната учителка е уволнена още тази сутрин.

Кметът на Бургас Димитър Николов също изрази позицията си по случая с пост в социалната мрежа Фейсбук:

"Ужасяващите кадри, които видях от детска градина "Брезичка", нямат нужда от проверка! Всичко е ясно - категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната “учителка”, така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност.

Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви! Изпитвам не по- малък гняв от вас!", написа кметът на морския град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

KOKO

преди 5 години

STIGA STE OPRAVDAVALI U4ITELITE V DETSKITE GRADINI.ABSOLJUTNO NISHTO NE MOZE DA GI OPRAVDAE DA POSTAPVAT TAKA S TAKIVA MALKI DE4IZA.KAKVI PEDAGOZI MOGAT DA BADAT TAKIVA IZVERGI-KAKVO SA U4ILI,KOI GI E U4IL,SIGURNO I TOI E BIL SASHTIJAT. AKO NA MOETO DETE POSEGNE TAKAVA-RAZETE I SHTE BADAT OTRJAZANI-KU4KI,NJAMAM DRUGA DUMA.ZATVOR ZA TAKIVA.BASHTI NJAMAT LI TIJA DEZA-KATO NJAMA ZAKONI,BASHTITE DA GI PRILOZAT V PRAKTIKA.

251

Галя

преди 6 години

Ако има камери,ще стане ясно и кои деца са агресивни и ще се търси сметка на родителя,а не другите деца да гледат звероукротителки(както се описват) ,пък и учителките и госпожите също ще могат да се защитят и който е виновен в спорни ситуации,много лесно ще знаем кой е виновника,а не да ни лъжат ,че някое дете е ударило детето ни или го е ухапало.И ако има камери няма да могат да отварят прозорците нарочно и умишлено да разболяват децата ни,само и само да са по-малко!

250

Галя

преди 6 години

Искам да попитам защитниците на тезата,че ако има камери,ще се нарушава личното пространство на учителите- ние като сме на работа и има камери питал ли ни е някой,дали сме съгласни или ни задължават да го приемем?Те не са ли на работа и не носят ли отговорност и то за човешки животи?Ако няма какво да крият,не трябва да ги плаши,но явно не е така. Май ще лъсне системен тормоз,че има във всяка градина или ясла или училище!

fallback