Снимка: архив "Булфото"
fallback

Грипна епидемия е обявена и в областите Монтана и Враца от днес. На училищата в двата района се препоръчва да преустановят учебните занятия, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Oще по темата

Според указанията училищата трябва да останат затворени до петък, 2 февруари включително. Заедно с междусрочната ваканция неучебното време се удължава до 7 февруари.

До второ нареждане на територията на двете области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична.

От днес в грипна ваканция са и учениците от София. Те също ще се върнат в училище на 7 февруари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Сиси

преди 6 години

Абе независимо, че пред лекарските кабинети е лудница от болни, вие наразбрахте ли, че грип във врачанско нема, а тая кукумявка Евденова трябва да се издокара пред МОН и няма да пусне децата ваканция нищо, че вече грипа започна да ги повтаря. Това да идеш в РУ-то и като почнеш да метеш, метеш, та да изметеш тая образователна ***.

5

Цеко

преди 6 години

Нека да чакаме,всички деца да се разболеят !Както винаги Враца спи и винаги ще спи!

4

svetla

преди 6 години

интересува ме училищата в козлодуй ще спазят ли пепоруката или сме извън закона

fallback