Снимка: архив "Булфото"
fallback

681 българи са загубили живота си във войната по пътищата на страната през миналата година. Това показват последните данни на КАТ за 2017-та година.

Oще по темата

Окончателните цифри на мрачната статистика ще бъдат предоставени от Пътна полиция до дни.

В черните списъци ще бъдат добавени и 111 души, починали в болници след катастрофи през 2017 година, пише "Труд".

Според данните на КАТ за катастрофите един на всеки 6 убити умира в болница, а не на място по време на катастрофата.

В "Пътна полиция” има статистически отдел, който събира данните от няколко източника и постоянно актуализира числата. Хората в него работят по крайно архаичен начин. Според набедба от 2015 г. данните се актуализират на всеки 10 дни чрез информация, изпратена от областните дирекции, в таблица във формат Excel.

След това всички числа графа по графа се прехвърлят в обща таблица, което заради забавяния отнема още няколко дни.

Според статистиката близо 30 са жертвите на пешеходни пътеки през 2017 г. През 2016 г. броят на загиналите е бил само 4, което прави увеличение от 7 пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Анонимен

преди 6 години

Миналата,година се реших да си дойда с колата.Такива,бабуни, коловози,дупки няма нито в Сърбия, нито в Хърватска,понеже съм от регионО,дори не видях и във Вардарска Македония,около Струмица и Берово, такива отчайващи пътища. Друг е въпроса,че Асенчо *** от махалата ,се хвали за прегледа без,да е направен,Наистина такъв.В Германия,ако спирачки,кормилна уредба или филтъра за твърди частици не ти е в ред,срок 1 месец, иначе TÜV ,на куково лято.

150

Анонимен

преди 6 години

Като пишете за Германия, да уточним че когато те хванат с алкохол ти взимат книжката и за да си я вземеш отново извън глоби и изпити, има и периодични тестове с които отчитат дали пиеш алкохол или не. Съответно условието е никакъв алкохол, нищо че нямаш книжка и не караш. Това е добра реституция за българите също, но в България въвеждат абсурдни глоби в стил кола за 500 лв. с превъртян километраж, но глоба 7000 лв. Нали толкова беше?

149

Анонимен

преди 6 години

благодаря за загрижеността и стига преписвахте сводките на мвр за произшествията това не е журналистика а произшествия винаги ще има.

fallback