Снимка: архив, Булфото
fallback

Протест с искане за магистрала до София и тунел под прохода Петрохан се провежда във Видин. Той е организиран от гражданското обединение "Единни за промяна".

Протестиращи във Видин преминаха през целият град и излязоха на главния път Е-79, който води към „Дунав мост-2“ на границата с Румъния. Те казват, че пътят, който е проектиран преди десетилетия, не може да поеме засиления трафик и е причина за чести катастрофи, съобщи БНР.

Организаторите от гражданско обединение "Единни за промяна" настояват за изграждане на магистрала до Видин и тунел под прохода Петрохан, за да се улесни връзката със столицата.

Oще по темата

Протестиращите поставиха срок - до май 2021 година. Хората искат до седмица правителството да реши за стартиране на процедурите, в противен случай ще настояват да спре преминаването на тежкотоварни автомобили по „Дунав мост-2“ и протестите ще продължат.

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов заяви по-рано, че четирилентов път между София-Видин ще има. По думите му през тази година трябва да приключат процедурите и определени изпълнителите. Вече е възложено и предпроектно проучване за тунел през прохода Петрохан, който ще скъси пътуването от областите в Северозападна България към столицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Избягал

преди 6 години

За ромите инвестира

134

Избягал

преди 6 години

Късно е за държавата да инвестира вече няма българи в северозападна бг да инвестира за *** Ние няма да се върнем за постоянно а деца ни и бг ги няма

133

Анонимен

преди 6 години

Vazmezdie !!!!!!Amin!

fallback