Снимка: архив Булфото
fallback

През 2019 г. леките коли ще са с електронни винетки, а товарните автомобили над 3,5 тона ще са с тол такси, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

"Искахме да намерим баланс за българите между бизнеса и гражданите. Малко над 70% от приходите от пътни такси се формират от леките автомобили - над 240 милиона лева", посочи той.

Oще по темата

Той увери още, че през тази и следващата година повишение на цените на винетките няма да има.

"Това показва, че интензитетът на пътуване на българите се повишава. Магистрала "Тракия" отесня и за леките, и за товарните автомобили, затова започнахме проучвания за разширяването й. Това според мен е съвсем реализируемо, особено след въвеждането на тол таксите", коментира той.

"За пиковата 2017 година имаме събрани 352 милиона лева. През 2019 година очакваме събиране на ресурс от около 1 милиард лева, с който да поддържаме пътната инфраструктура. 2018 година, освен година на толтаксите, ще бъде и годината на "Хемус", допълни Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до14

преди 6 години

по добре измрели пат ки отколкото почернени семейстеа ( микре колко ли..) , аман от зелена мафия

13

Крадат милиарди

преди 6 години

МАГИСТРАЛА ХЕМУС от ЯБланица до Шумен заплашва с тежки увреждания климата на огромни региони.Засяга Важни охранителни биосферни резервати по трасето.СЕверна БЪлгария е със Затихващи функции заради НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ В СОФИЯ.Обезлюдени с а огромни региони от ВИдин ДО Варна включително..

12

ИМА пътен данък

преди 6 години

Във Нагло високите ограбващи цени на горивата има включен ПЪТЕН ДАнък и ЕКО ТАКСА.Продажбите на тежко терористични холограмни оръжия са абсолютно ЗАБРАНЕНИ.Арести за НАГЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА..Лепенето на предни стъкла на отвличащи вниманието на водача стикери е ЗАБРАНЕНО.

fallback