Снимка: "Дарик"
fallback

"Бял ден не съм видяла, откакто осъзнах грешката си. Няма да оцелея в затвора. Искам да ми дадете шанс да се грижа за децата си и да работя" - с тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии Невена Тенева от димитровградското село Сталево в опит да ги омилостиви.

Oще по темата

Невена Тенева обаче получи 2 години затвор от съда в Димитровград и бе призната за виновна, че е убила новороденото си дете през зимата на 2016 година. Тя обжалва присъдата си пред 3-членен състав на Окръжен съд-Хасково.

Според защитата присъдата на съда е неадекватна. Държавното обвинение пък заяви, че жалбата е неоснователна. На съдебното заседание, което продължи около 20 минути, бе изслушан и психологът, който работи с Невена Тенева и нейните деца.

Според нея емоционалната връзка между майката и децата е скъсана. Тя смята още, че след известно време подсъдимата ще може да се грижи за децата си, които сега са в приемно семейство в село Ябълково.

"Невена има голяма нужда от подкрепа, за да се чувства пълноценна. Децата са добре приети в новото си семейство, но си личи, че липсва бащата, който те никога не са имали", обясни специалистката, цитирана от "Дарик".

Адвокатът на Невена Тенева заяви, че тя никога не е планирала убийството и не е съзнавала какво прави. През цялото време Невена Тенева плачеше.

Припомняме ви, че жената родила момиченце сама в началото на 2016 г. в семейната къща на родителите й. През цялото време е крила бременността си от местното население, тъй като, по думите й, била притискана и й е оказван натиск от собствената й майка, която била против раждането на трето дете.

Според запознати със случая, детето се е родило живо и след около шест часа е починало от измръзване. Причината за смъртта му е потвърдена и от аутопсията в хасковската съдебна медицина.

Невена признава, че тя е сложила телцето в чувал и го е захвърлила зад къщата, където го намерила и полицията, на която сама показала мястото.

В момента на раждането и на захвърлянето на бебето на двора двете деца на Невена се намирали вътре в къщата. Братчетата са изведени от дома на майка си още в нощта, когато е разкрито убийството и настанени от социалните в приемно семейство.

Съдът ще обяви решението си в законния срок до един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 6 години

Доста се е погрижило..браво бе

24

ЛИЛИ

преди 6 години

Нима това чудовище става за майка?Децата й със сигурност ще се чувстват по-добре ако са далеч от нея!И откъде има деца без баща - да не е Дева Мария?

23

от сидниАав$тралия

преди 6 години

...този който ми е сложил минус трябва да е или сама Невена или някой по зле и от нея, който се радва на постъпката, хахах

fallback