Снимка: visualhunt.com
fallback

Варненският акушер-гинеколог, който беше предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе признат за виновен за причиняване по непредпазливост смъртта на бебе при раждането му и на средна телесна повреда на родилката поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, съобщава Информационна агенция "Черно море".

Състав на Варненския окръжен съд му наложи ефективни наказания и за двете престъпления, като определи подсъдимият да изтърпи най-тежкото от тях, а именно 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

На 26 февруари 2015 г. като акушер-гинеколог лекарят причинил смъртта на плода на варненка, която била хоспитализирана в родилното отделение на СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" във Варна.

На същата дата по време на раждането той причинил по непредпазливост и средна телесна повреда на бременната пациентка, довело до разстройство на здравето й, временно опасно за живота й.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

препатила

преди 6 години

Преди 27 г.в същата болница след раждане умориха детето ми , което беше момче , а аз бях на косъм от смъртта.С допълнителни усложнения и операции се стабилизирах.Всичко мрачно и лошо дължа на д-р Корновски.Добре , че не всички са безотговорни , като него.

3

Бесен

преди 6 години

В АГ болницата на Варна всичко живо мре от години. Преди месеци убиха дори една жена в ин витрото на болницата. Всичко под ръководството на управителя доц. Ковачев. Как са замазали случая, как са лъгали близките не знам.

2

Аман от драскачи !

преди 6 години

Добре звучи "убийство" в заглавието, нали ... Ама няма нищо общо с текста. Убийството е нещо съвсем различно, както и журналистиката е нещо съвсем различно от драсканиците в този сайт. Четете законите, все още не е престъпно да си образован и с минимална правна култура.

fallback