Снимка: Булфото, архив
fallback

Незаконно присъединен жилищен блок към топлопреносната мрежа е установила при рутинна проверка "Топлофикация" - Перник, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов, цитиран от БТА.

Живущите в новопостроения блок номер 14 на ул. "Найчо Цанов" в центъра на града в продължение на около пет години не са плащали парно и топла вода.

Блокът е предаден за експлоатация през 2012 г., разказаха от "Топлофикация".

"Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация", заради това блокът не е воден като наш абонат", обясни Спасов.

Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с "Топлофикация" за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия. През целия период обаче ползвали парно и топла вода, без да ги заплащат.

За случая е информирана полицията в Перник, топлоподаването към сградата е прекъснато.

Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от "Топлофикация" обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

4orap

преди 6 години

До АнонименКажи с ръка на сърцето, че тези от блока не са "крадели".Ти мислиш ли, че Топлофикация е била на загуба? Не бой се - те са крадели от теб и други като теб мижитурки, според които кражбите от страна на държавата и монополните дружества са оправдание самите те да бъдат крадливи ***. Държавата е огледало на "матряла", мой човек - щом искате, бъдете си безпринципни ***, които вярват, че е ок да крадат, щом и държавата краде. Тогава нямате право да врещите, че държавата ви краде!

37

Анонимен

преди 6 години

някой представил ли им е сметка която да платят това си е проблем на топлофикация.

36

аз

преди 6 години

Топлофикаци са доказани ***. Там човек, който може да мисли не вирее. От кол и въже са. *** до ***. Да си търсят обезщетението от служителя, който не си е свършил работата.

fallback