Снимка: архив, Булфото
fallback

Двойно се е увеличил броят на непълнолетните родилки в София и големите градове на страната през последните три години, пише "Монитор".

От 46 момичета под 18-годишна възраст, които са се сдобили с рожби преди три години в Университетската акушеро-гинекологична болница "Майчин дом", през миналата година броят достига 84.

Това съобщи главният експерт по социални въпроси в болницата Екатерина Христова и уточни, че приоритетно тези бременни се наблюдават в университетската болница, тъй като предвид възрастта са предимно рискови бременности.

Сред родителите там има и 17 годишно момиче, което се сдобило с трети наследник.

Само две от тях са оставили децата си за осиновяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 45Добро предложение правиш.Но трябва да се допълни. Родителите трябва да заплатят или да отработят стойността на издръжката на децата им в социалните домове или в приемните семейства. Ако родителите са над 15-годишна възраст, те са в състояние да работят, за да платят издръжката на децата си.Ако са под 15 г., да плащат техните родители, щом са допуснали малолетното им дете да създава деца!

58

Анонимен

преди 6 години

Нищо не се съобщава за възрастта на осеменителите.Ако са пълнолетни, трябва да са в затвора. Ако не са пълнолетни, отговорност носят родителите или настойниците им.Известно ли е на нашите управляващи, че в САЩ социалните служби отнемат деца, създадени от тийнейджъри под 18 г., защото се счита, че те не могат да изпълняват пълноценно родителските си задължения.Защо възприемаме порядките на новия но Голям Брат само избирателно?

57

Анонимен

преди 6 години

Не българосвайте не-българките!

fallback