Снимка: архив "Булфото"
fallback

Големият християнски празник Богоявление създаде напрежение в Кърджали, където за малко не се стигна до сериозно политическо разделение.

Водите на Арда бяха осветени с хвърлянето на кръста в нея от пловдивския владика Николай. Имаше сериозна опасност обаче общината да проведе второ хвърляне на кръста в Кърджали - от въздушен балон, съобщи "Нова телевизия“.

Това не се случи, защото местната власт все пак предпочете да възстанови празника Мъжки водици вместо да организира хвърляне на кръста.

Властите осигуриха въздушния балон за празненството, за да могат хората да се качат на него.

Истинското хвърляне на кръста се случи в манастирския комплекс "св.Йоан Предтеча". Там имаше и хвърляне на кръста в басейн с топла вода за децата.

Кметът на Кърджали Хасан Азис честити празника на всички. Той заяви, че Кърджали ще покаже разум, смиреност, мъдрост и спазване на църковните канони. Областният управител Никола Чанев заяви, че "война" в Кърджали не е имало, а само словесни "престрелки". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЩо да е "срамно",напротив нека си празнуват хората,нека пазят традициите! Аз се радвам за тях и традициите ни.

32

Анонимен

преди 6 години

Аре като си толкова умен кажи сега на кой коментар съм сложил един + не е писан от мен

31

Анонимен

преди 6 години

Как външен човек ще знае ако не е този който работи към тази Медия в тоа сайт , кой какъв + или минус си сложил и то на собствения си коментар , аре бегай от тука как се прави на луд

fallback