Колаж: Dnes.bg
fallback

Жители на Северозапада организират подписка за отделяне на Видин, Враца и Монтана от България. Те твърдят, че искат да се присъединят към Румъния.

Организаторът на протеста и инициатор на подписката Борис Каменов заяви, че един от мотивите му за инициативата е регионът да се спаси от корупцията в България.

"Би трябвало да не сме част от тази корупция", настоя Каменов и допълни: "Северозападът сме известни с това, че сме борбени хора".

Каменов припомни как населението на родния му регион е организирало Чипровското въстание срещу Османската империя, както и т.нар. Септемврийско въстание от 1923 година.

Борис Каменов изтъкна, че хората от Северозапада винаги са се борили за "истинска демокрация".

На въпрос защо иска Северозападът да стане част от Румъния, Каменов посочи без колебание по-ефективната румънска съдебна система и борбата с корупцията в северната ни съседка.

"Тяхната съдебна система е много по-демократична и реформирана", категоричен бе той пред Нова тв.

Друг от северозападните "сепаратисти" заяви, че подкрепя инициативата, тъй като в тези региони на България няма работа.

"Работим по Козлодуй, Пловдив и други градове, а тук няма нищо", твърди мъжът.

Инициаторът на движението за независимост добави, че едва след като регионът получи независимост, ще се обърне към Румъния с предложение за присъединяване към нея.

На въпрос дали Монтана, Видин и Враца ще станат като Барселона, Каменов отговори, че на Северозапада му трябва "един човек като Пучдемон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

484

533 ссср

преди 6 години

внимавай ко пишеш аз викам че се оливам с това което пиша ама тебе ще те намерят някой от тези градове който валпще не се чуват кротко и тихи си седят ама ще те намерят и ще те заколят ако щеш Българин бъди ако щеш Авриканец или Германец и как ще даваш нещо което не е твое мислих че си се научил поне на това правило щем не е твое не можеш да го ползваш XD да не си на 4 че ще даваш нещо което не е твое по зле си и от детето тъмп XD

483

Борислав

преди 6 години

И като имате корупция къде са ви Северозападните полицай нали сте борбени да ама не нали до скоро имаше пророчица или вече забрави Северозапада за нея на име Ванга ммм жалка работа сте вие Северозапада загубили надежда че са готови да си продадат земите направо да си ги подарят ако стане не се наричайте повече Българи защото румънците няма да ви викат на вас румънци това да го знаете мили мой а ти Борис Каменов си срам за България и ме срам че Имената ни са пощи еднакви.

482

Борислав

преди 6 години

прочетох че е било написано че сте били борбени вие там в Северозапада е може и да сте били ама вече сте нищо мишки готови да станат част от друга страна и чужденци в собствените си земи както казах предателска постъпка като нямате работа за какво не си направите как казвате че в Пловдив имало работа тя да не е паднала от небето направете си работа Пловдив ама Пловдив не ви е виден Монтана или Враца Пловдив как се оправя ? а е с повече разходи от вас взети заедно нямало работа ари ся

fallback