Снимка: Кадър "Нова телевизия"
fallback

Жителите на цял блок в Бургас живеят в истински ужас от септември, когато жилищата им били подготвени за саниране.

Работниците, дошли за ремонта, се захванали най-напред с покрива. Разчистили, раздигали, но така и не санирали. Оттогава, завали ли, в апартаментите в блок №9 в бургаския камплекс "Изгрев" настъпва истински ад. Тече по стените, отлепя тапетите, напоява килимите, а печки и осветление гърмят.

Работниците пък изчезнали, а коя е фирмата изпълнител – не е указано никъде.

Oще по темата

"Когато вали, тече по касата на врата, парцалите са навсякъде", разказа една от потърпевшите пред Нова тв.

Друга пък обясни, че преди няколко дни в апартамента й паднал полилеят. "Токът щеше да ни избие, от 22 септември сме на свещи и прожектори", разплака се жената.

Друга, също през сълзи, казва, че всеки се е приютил някъде за празниците.

"Тук всичко пада – пердета, щори, корнизи. Едната микровълнова печка ни изгоря", разказа жената.

Хората се съмняват, че някой въобще ще ги обезщети.

"Живея на третия етаж. Тече при всеки дъжд. Обещаха ни, че ще работят по празниците, но никой не дойде. Нито един от входовете не е готов", обясни пък мъж, също един от живеещите в блок №9. 

Хората били посетени от представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те им обещали да предприемат мерки. Строителите обаче ги няма, а жителите на злополучния блок не вярват, че някой ще им помогне.

"Наясно сме с проблема, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за щети. Съгласно договора, строителят има ангажимента да отстрани щетите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, в зависимост от това какви са щетите", обеща инж. Веселина Цекова, представител на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

мишо

преди 6 години

В Общината знаят коя е фирмата ама не я издават. Сигурно е много специална и е платила предварително за строителния ангажимент. А живущите трябва да знаят, че Безплатно-такова животно няма, никога не е имало, няма и да има. Ако си бяха направили ремонтите щеше да им излезе по-евтино и да бъде по-качествено. А после щяха да не рушат защото им е струвало пари.

69

Анонимен

преди 6 години

Стига простотии!Изолацията не е саниране!Санирането е цялостно подновяване на сградите-ел.инсталации,водопроводи и т.н,плюс изолациите.Първо се проверяват панелните сглобки и се прави преценка от архитект.

68

Анонимен

преди 6 години

Ама лепенето на стирупор и смяна на хидроизолацията на покрива и тук таме дограми не е саниране.Никой не поглажда най-важното - конструктивните връзки и инсталациите. Просто управляващите видяха възможност за голяма кражба и я използваха. реално 50% от парите са прибрани в тяхните джобове,останалите са за ремонта и за фирмаджиите.

fallback