Снимка: bgonair.bg
fallback

Падна част от тавана на 160-годишна църква в русенското село Червена вода. Инцидентът е станал, докато се е подготвяло погребение, съобщава Bulgaria ON AIR.

За късмет няма пострадали хора, но вярващите са силно притеснени. Пари за укрепване и ремонт няма, твърдят от Русенската митрополия.

Църквата в село Червена вода се смята за най-красиво изписаната в Русенската епархия.

Проблемите й започват още след разрушителното земетресение през 77-а година и днес вече е опасна за хората.

Жителите на селото са убедени, че тежкотоварните камиони, които минават оттам, рушат храма, и настояват за спешното му укрепване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

Така е, през Турското робство са строени църкви, преди да паднем под руско се взривяваха от БКП.През руското не е построена нито една .След руското пък БСП строеше джамии за да навакса на църквите и да се подмазва на коалиционния си партньор ДПС.Сега църквите вече падат.

10

Ристу

преди 6 години

"Цивилизацията няма да достигне съвършенството си, докато последният камък от последната църква не падне върху главата на последния свещеник."

9

Анонимен

преди 6 години

защото не е санирана иначе щеше да се запали или наводни сега просто падна щот ние сме я оставили така.Че няма възрожденци това е ясно обаче дано Ви светне че няма и Държава

fallback