Снимка: Булфото
fallback

Винетки се продават в над 3000 разпространителски пункта в цялата страна, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От тях 372 са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и граничните контролно-пропускателни пунктове.

В дистрибуторската мрежа в момента има над 2 млн. винетки, от които 900 хил. са годишни за леки автомобили. До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. броя. Пълен списък на пунктовете за продажба е достъпен на интернет страницата на агенцията.

На 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. До края на ноември м.г. са продадени 6 985 024 винетки. Начислените приходи са 338 619 953 лв. От събраните до момента 338 млн. лв., близо 244 млн. лв. са от шофьорите на леки автомобили, а около 95 млн. лв. - на камионите над 3,5 тона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Шаран-БГ

преди 6 години

Като пишете - мислите ли ? Кой Пощенски офис и кое Областно пътно управление работят на "денонощен режим на работа " ?????

9

Анонимен

преди 6 години

Тримесечната винетка със солена цена. Година 97 лв. делена на 4 месеца за тримесечна = 54 кой не знай таблицата за деление?

8

Анонимен

преди 6 години

Аз правя като съседа си, който е полицай и ме научи на тарикатлъци . С една винетка караме цялата рода, единственото неудобство е, че няма как да пътуваме всички едновременно, но при добро планиране, това не е проблем. За десетина автомобила стотина лева, така бива и е социално справедливо, и е съобразено с доходите.

fallback