fallback

Общ преглед

Еколози блокираха центъра на София тази вечер след решението на правителството да разшири ски зоната в Национален парк "Пирин" и даде зелена светлина за изграждането на нов лифт.

Протестиращите се събраха на кръстовището на Попа и поискаха нова екооценка за промяната в плана за управление на парка, а после се отправиха към Орлов мост.

Oще по темата


Спорът между еколози и бизнес да има или да няма втори лифт в Банско изостри отношенията и в управляващата коалиция в началото на декември.

Екоминистърът Нено Димов обаче обясни днес, че правителството му е възложило при наличие на инвестиционен интерес за изграждането на нова кабинка да се предприемат спешно всички мерки по екологичното законодателство, така че такава да бъде направена във възможно най-кратък срок.

"Днес МС прие и двете точки, които внесох в заседанието", обясни той и допълни, че едната е свързана с изменението на Плана за управление на Национален парк "Пирин", подготвеното през 2013 година, минало и прието от Висшия експертен екологичен съвет.

Според него с изграждането на втория лифт ще се развие и ски спорта в Банско и освен това в навечерието на новия ски сезон, е добра новина за всички скиори.

Докато министрите заседаваха екозащитниците отново провеждаха протест против кабинката над Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 години

Половината България се топли на дърва ...вероятно и много от тея тук дето цвилят , но иначе са големи природозащитници :)) Свят да ти се завие от такива мишоции. Ако ги слушахме тея Варна и Бургас трябваше да не са застроени и цялото население там да се изнесло в САЩ и Англия .

33

Анонимен

преди 6 години

мръсни лапачи продажни - ако е за лифта защо се дава право да се строи в половината Пирин???? И вие троловете отдолу - майченцата си за копейки продавате бездарни ***

32

Анонимен

преди 6 години

Браво ! Най после ! Чужди агенти прикрити под зелинуу формациу съботи аха българския туризъм! Днес банско трябва да празнува . Честито на всички българи там скоро ще сте сред най голвмите зимни курорти.

fallback