fallback

Това е една история с продължение. Преди няколко месеца ви разказахме за Анета Янева, която всеки ден изминава по 4 км, бутайки инвалидната количка на 14-годишния си син до училище.

Oще по темата

Тогава жената се бореше да бъде настанена с децата си в общинско жилище. По Коледа екипът на Bulgaria ON AIR отново се срещна с тях, за да види как и дали се е променил животът им.

Въпреки че вече 9 години е прикован към инвалидната количка, осмокласникът Пресиян никога не е спирал да мечтае и да иска да учи. За да може, когато оздравее, да работи и да помага на майка си и по-малкото си братче.

Тримата живеят в малка стая в покрайнините на Велико Търново, в която обаче липсват елементарни битови условия. Пътят до там е в окаяно състояние, транспорт няма, а майка му е принудена сама да бута инвалидната му количка до училище.

Веднага след като за първи път ви разказахме историята на семейството на Ани, добри хора започнали всеки ден да возя до училище 14-годишния Пресиян.

Поради липсата на достатъчно средства, това продължило три седмици, а от началото на декември момчето не може да посещава училище, тъй като навън е студено, а майка му не може да преминава през огромните локви на улицата им с инвалидната му количка.

А Коледа посрещат тримата в малката стаичка, в която продължават да живеят. И да мечтаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Закривайте я веке тази свинска ***, незнайно защо все още водеща се и за държава!

9

Анонимен

преди 6 години

Толкова мъчно и гадно ми става за женицата и тея дечица.Държавата не е виновна, виновни са всички, които се възползват и доят тая държава. Всеки откраднат лев е лев, който липсва за такива дейности - да се направи път, да се организира транспорт, да се осигури жилище за нуждаещи се. Аз затова плащам с кеф данъци тука в Швейцария, защото знам че може да има бедни хора (както навсякъде) но парите отиват наистина по предназначение! За инвалиди, болни инфраструктура....

8

Анонимен

преди 6 години

Такива деца тук в бялата държава им осигуряват транспорт до училище безплатна квартира обзаведена от до. Поемат разходите на ток вода й парно Висока социална помощ на родителите за да е задоволено детето със всичко. Да но в белите държави. А в Африканските умират като кучета.

fallback