Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Центърът за хемодиализа към ловешката болница върна пациенти днес поради липса на медикаменти. Напрежението в лечебното заведение расте, а персоналът продължава да очаква заплати за септември и пари за лекарства и консумативи, въпреки обещанията, че ще бъдат изплатени. Ако средствата не бъдат осигурени, работещите в болницата готвят колективна оставка.

Oще по темата

Животоподдържащите медикаменти за хемодиализа бяха доставени по-късно от друга болница и така няколко човека все пак получиха лечение.

Пациентите споделиха пред Bulgaria ON AIR, че болницата е в окаяно състояние, а лекарите работят без заплати, само и само на постъпващите да им се окаже медицинска помощ. Ако центърът за хемодиализа затвори врати, болните трябва да ходят в съседни градове, което за някои е непосилно.

Припомняме, че болницата в Ловеч е в тежко финансовото състояние и освен липсата на консумативи за лечение на пациентите, работещите там са без заплати от месеци.

Медиците са дали срок до утре, а от министерството на здравеопазването бяха обещали, че ще изплатят заплатите на служителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 6 години

;(

24

Анонимен

преди 6 години

Нека всички да благодарим на гроб и тиквата, да не забравиме и молионера цц.

23

Не само

преди 6 години

болницата,ами и самият град е пред закриване!?!?!?Ловеч е много по-зле от Враца,Монтана или Видин!?Единственото нещо,което се развива е дебелият gъz на кметицата,която е от ГЕРБ?!?!?!Истината е,че това правителство отделя много повече внимание и средства за развитието на юга,отколкото на севера!?Но Ловеч е определено много зле!

fallback