Снимка: Булфото, архив
fallback

Работещите в Ловешката болница са получили заплати за октомври. Осигурени са необходимите лекарства и консумативи за празничните дни. Засега колективната оставка се отменя - оставка, която бяха обявили работещите от Ловешката болница, в случай че днес не получат поне по една заплата.

Oще по темата

Директорът на лечебното заведение д-р Анка Георгиева е разговаряла тази сутрин с началниците на отделенията в Ловешката болница и на тази среща е постигната договорка да не се подава колективна оставка.

Д-р Георгиева каза още, че с получените от Здравната каса 234 500 лева са изплатени заплатите само за октомври, защото тези средства не достигат за възнагражденията за септември и за ноември, които работещите в болницата имат да получават.

До края на деня ще бъдат осигурени всички необходими лекарства и консумативи, включително и диализатори и кислород са необходими на лечебното заведение за празничните дни.

Д-р Георгиева посочи още, цитирана от БНР, че в началото на следващата година би трябвало да започне и така чаканото преструктуриране на болницата.

Постигната е договорка с кредиторите в продължение на 3 месеца задълженията към тях да бъдат плащани в намален размер, за да може лекарите, медицинските сестри и персоналът на болницата да получават заплати и да се осигуряват необходимите лекарства и медикаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

пепа

преди 6 години

До 631016Не е вярно.Има и много професионалисти и човечни лекари и сестри. Не слагайте всички под един знаменател.

2

631016

преди 6 години

Некадърници са в тази болница!

1

Анонимен

преди 6 години

Хаха... значи които ще ги приемат, да е сега че след коледа ще е гипс...

fallback