Снимка: архив, БулФото
fallback

През летните месеци в Бургас ще бъде въведена платена "зелена зона". Тя ще работи от 11.00 до 20.00 часа, а в съботите и неделите от 9:00 часа.

Това решиха общинските съветници днес, които гласуваха предложението на кмета Димитър Николов с мнозинство, предаде БТА.

"Зелената зона" ще бъде въведена в района на Морската градина и по улици близо до морето. Според кмета тя ще въведе ред в паркирането.

Зоната ще функционира в периода от 1 май до края на септември.

С решение на общинските съветници днес бе увеличена годишната такса за паркиране в "синя зона" по местоживеене. Според тях таксата не била променяна от 2010 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Това е основната политика на днешната власт - да се скубе и рекетира всичко живо. Още един мандат за тия и ще плащаме и за въздуха!

9

Обиколил света

преди 6 години

Сини/зелени зони проблеми не решават, а ги задълбочават. Паркирането се оправя единствено с изграждането на големи многоетажни паркинги, не с бои по асфалта. Смята се с перспектива с хора били и видяли как е по цивилизования свят, а не някакви чичковци *** самозвани "експерти". Има достатъчно много милионни градове по света, където няма НИКАКВИ проблеми с паркиране и задръствания. Транспортната схема на града е абсолютно недоразумение начело с централната спирка. Докога тъпотии бе кмете?

8

Някой си

преди 6 години

*** означава наведени,с чело на върха на обувката български тн политици.

fallback