Снимка: архив "Булфото"
fallback

Ще се върне ли зимата за Коледа? Има такава вероятност, ако се съди по прогнозата на синоптиците.

Те обещават валежи от дъжд, но и от сняг във времето около 25 декември. Следващата седмица пък се очаква застудяване, но след това ще се затопли до обичайните за декември температури.

Времето и утре ще е слънчево, а вятърът ще се ориентира от юг. Температурите ще скочат още, най-вече в планините.

Само в част от Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има условия за мъгли и ниска облачност, които ще задържат дневните температури там под 10°С.

Уикендът ще започне с облаци и дъжд. В събота вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са около и над 15°.

През нощта срещу неделя и в неделя от северозапад с още по-силен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има и валежи, предимно от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в

Предбалкана ще преминат в сняг, но до вечерта ще спрат.

През първата половина от следващата седмица застудяването ще продължи. Ще е ветровито, студено, ще превалява сняг, в понеделник и вторник в отделни райони от страната, към сряда – на повече места, главно в Южна България, съобщи bTV.

Малко преди Коледа предстои относително затопляне, като температурите ще се доближат до обичайните, а след 25 – 26 декември и до края на годината ще бъде и малко по-топло от обичайното.

Времето ще е променливо, очакват се и валежи, ще има и дъжд, и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Спокойно

преди 6 години

до 12 2030 -40 ще преминем през същото време както е било и през 80, ако сме живи дотогава

13

чакащ пролетта

преди 6 години

,С тази ретро носталгия по времето, най- много да настроите чакащите топлото време срещу вас

12

Toyo

преди 6 години

Сега зима няма,ако има сняг то ще е за кратко и ако е студено то ще бъде адски студ.През 80те се радвахме на истинска зима като започне ноември и чак март се топеше сняг,а сега немогат да прогнозират какво ще бъде все изменят.

fallback