Снимка: Pixabay
fallback

Решенията за поскъпването на водата в 14 области в България са взети през 2017, когато Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри 5-годишните бизнес планове на ВиК операторите и цените на ВиК услуги, които са заложени, съгласно тези бизнес планове. Това каза Ивайло Касчиев от КЕВР в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"За съжаление общественият омбудсман или негов представител не присъстваше на нито едно обществено обсъждане, което задължително се прави при одобряването на всеки един от бизнес план".

Решението, което предстои да се вземе от КЕВР, е одобрените цени за 2018, съгласно бизнес плановете на ВиК операторите, да бъдат индексирани с натрупаната инфлация и да влязат в сила, обясни гостът.

Защо говорим за точно тези 14 области?

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

ние губим ...а на кой ли ще му се увеличи банковата сметка

17

Анонимен

преди 6 години

Защо всички сметки и налози постоянно се "индексират с инфлацията", а заплатите и пенсиите никога? Ако на някой му е индексирана заплатата през последните 5 години, нека се обади, защото аз такива хора не познавам.Правите ни на ***, а ние търпим. И ще търпим... още малко. После нашите пари и позлатените шадравани, дето сте си купили с тях, ще ви излязат през носа и други отверстия под високо налягане.

16

Анонимен

преди 6 години

Не ме интересува, ако ще решението да е взето, когато Моисей още е обикалял пустинята. Искам точни и ясни отчети, защо водата е толкова скъпа. Какво ? Смениха цялата система ? Заплатите на работниците към ВиК станаха по 3000 лева ? Вдигнаха данъците ли ? Защото преди 10 години беше 60 стотинки, а днес, с инфлацията от тогава 37-8%. Сега водата ми е 1.8 лева ? ЗАЩО ? С КАКВО МИ ПОДОБРИХТЕ УСЛУГАТА. Ако нямаше да ме погнат мутрите, щях да създам собствена фирма, за водоснабдяване.

fallback