Снимка: БТА

Общ преглед
Нормализира се обстановката в страната след обилните валежи, информират от МВР.
Още по темата

В кюстендилското Гърляно остава обявеното частично бедствено положение, но е възстановено електрозахранването в селото.

"Нещата са овладени, реката се укротява, но ще дежурим и тази нощ. Обиколих цялото трасе и нещата са сравнително спокойни. Реката при нас тече бързо и дълбае", каза кметът Венелин Енчев пред "Фокус".

В пожарната в Кюстендил до момента са постъпили общо 14 сигнала за наводнени мазета и пътна инфраструктура.

В Перник до момента са постъпили 87 сигнала за наводнени мазета и пътни участъци, като са отработени 37 от тях. На терен са 8 екипа, които ще работят в кв. "Изток" и кв. "Мошино".

В София продължават усилията на екипите на пожарната при яз. "Суходол", където с три помпи се работи за сваляне на нивото на водоема. Друг критичен участък, където са разположени екипи на СДПБЗН е река Искър в района Нови Искър, където нивото на реката е високо.

Областният управител на Смолян Недялко Славов съобщи, че за момента няма необходимост от евакуация на хора, но валежите в региона продължават. По думите му валежите са интензивни и нивата на реките се покачват, но в язовирите има още свободен обем.

В Кърджали обстановката е спокойна, преливните зони на реките и потенциално опасните язовири се наблюдават.

"Валежите на повечето места са затихнали и спрели. В петък срещу събота най-обилни бяха валежите в община Кирково – 95 л/кв.", каза областният управител на Кърджали Никола Чанев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар