Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Регионите в България - пропаст между бедни и богати, която не спира да расте. Това е изводът от изследването на Института за пазарна икономика.

Oще по темата

Икономически силните области продължават да се оживяват, докато по-слабо развитите райони стагнират. Резултатът - пропастта става все по-голяма, съобщава Bulgaria ON AIR.

София остава най-силната икономика. Отличници са и Габрово, Стара Загора, Варна и Русе. На дъното са Пазарджик, Видин, Сливен, Силистра и Кърджали. В тях чуждестранни инвестиции липсват и това автоматично означава висока безработица и високи нива на бедност.

Силистра е сред областите, които са в дъното на таблицата по икономическо развитие. Заплатите и доходите остават чувствително по-ниски от средните за страната, а нивото на безработица е сред най-високите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 6 години

Защо расте пропастта ли? Елементарно - защото между 3 и 5% ограбват останалите.

110

Анонимен

преди 6 години

До *** до правешкия 108А сега е - вие бачкайте, а ние ще лъжем, че ви плащаме.

109

Анонимен

преди 6 години

До Активен борецАктивен борец си бил и ще си останеш. Мястото ти е в гората.Влаковете, драги ми смехурко, минават под земята, над земята, под водата и пр. Ама няма смисъл да ти обяснявам, щото ти като Активен борец, антифашист, си свикнал само да се изкачваш по Балкана, по гори и шубраци.

fallback