Снимка: Pixabay
fallback

Наличието на добра инфраструктура е предпоставка за развитие на бизнеса. Това коментира инж. Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му административната тежест е много сериозна у нас и България е на едно от първите места в Европа по наличие на такава.

"При нас от идеята да си построим нещо до реализацията и дори до разрешението за строеж, се извървява един дълъг, тежък път. Понякога е нужно дори повече време за това, отколкото да се построи обектът".

Според него това отказва много инвеститори и дори е пречка пред инвестициите.

Изостава ли развитието на българската инфраструктура?  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

Като българин, никога не бих инвестирал на родния пазар, защото много добре съм запознат с престъпността, маниерите ни на действие, масовата корупция, некомпетентността, безхаберието и най-вече - задушаваща корупция, които са трайно установени по нашите земи.Ако имам успешен бизнес, то в момента в който е възможно, аз бързичко ще го изнеса зад граница.

28

Анонимен

преди 6 години

До Тровят милиониВсички водни цикли освен че нагло корупционни са доказано канцерогенни.Вложени са милиони метри остро токсични канцерогенни тръби..По остро токсични от азбестовите тръби на бай ти Тошо има ли бе ТЪПAHAP ?

27

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 22Голям смях - западните фирми се изнасят от София, независимо от широко рекламираната "добра инфраструктура".Не голям, грамаден смях !Базите на западните фирми в София никнат като гъби, още малко и ще се слеяс с Долни Богров, той разправя как се изнасяли хахахахаха

fallback