Снимка: БТА

Земетресение с магнитуд 4.1 по скалата на Рихтер е регистрирано на 2 км югозападно от Клисура и на 13 км от Копривщица. Това съобщи дежурният сеизмолог в Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, цитиран от "Фокус". Трусът е регистриран в 21.02 часа.

"По първоначални данни трусът е бил от 4.1 по скалата на Рихтер. Дълбочината на земетресението е 17 километра“, уточни Тихомир Илиев. Сеизмологът отчете, че по данни на института земетресението е усетено на доста места, сред които Пловдив, Етрополе и Плевен. "Продължаваме да проучваме. Няма данни за пострадали и разрушения“, уточни сеизмологът.

До момента няма подадени сигнали за проблеми, свързани със земетресението, каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. "Нямам данни да има увреждания по къщи, жилищни блокове или други поражения. В готовност сме да реагираме, ако получим някакви сигнали, но до момента нямаме нищо“, увери още кметът на Карлово.

"Земетресението бе усетено в по-високите етажи на жилищните блокове, но паника няма. Всичко е спокойно“, допълни още д-р Кабаиванов и изрази надежда трусът да е последен и да не е последван от нови.
 
Земетресението е на 84 км източно от София, 56 км северно от Пазарджик и 13 км северно от Копривщица. То бе усетено и в Пловдив, около 21.06 часа тази вечер. Трусът се усетил на трети етаж на сградите като леко люлеене.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase