Снимка: Архив, Булфото
fallback

Заради зачестилите катастрофи по пътищата полицията ще започне да слага камери в необозначени цивилни коли. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов пред БНР.

По думите му така шофьорите, които нарушават правилата, няма да намаляват скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - практика, често срещана до момента.

Oще по темата

Младен Маринов допълни, че засиленото присъствие на патрули е временна мярка, тъй като няма такъв ресурс.

"Пътят е да се въвеждат технически средства, камери за контрол на скоростта, включително и такива, които са в автомобили, които не са обозначени и които могат да замерват скоростта в движение. Практиката показва, че въвеждайки обозначение на местата, където засичаме скоростта, това води до намаляване на скоростта в тази отсечка, след което спокойно се развиват вече и високи скорости", обясни главният секретар на МВР.

Той каза още, че полицията вече ще сваля номерата на автомобилите на провинилите се водачи не на пътя, а в най-близкото районно управление на МВР. Така според Младен Маринов шофьорите, които нарушават правилата за движение, рискуват да изгубят ценно време.

"Където се налага налагане на принудителни административни мерки, в случая сваляне на регистрационния номер, това нещо ще разпоредя да се извършва в районното управление, към което работят служителите", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

Знаците за видео кантрол на пътя, които премахнаха, има много добър ефект върху водачите, особено поставени преди участаци с концентрация на ПТП, масово се намаляше скоростта без значение има или не действително камера в даден момент. А сега камерите кво правят...снимат катастрофите без особена превенция. И да трупат се глоби, което е явно е целта, а не безопасността по пътищата

28

шофьор

преди 6 години

Камерите са само един елемент от безопастността. В БГ се ползват за пълнене на хазната. Кой следи за неправилно изпреварване, престрояване, засичане, неизползване на мигачи, забранен обратен завой и др.?

27

Шаран-БГ

преди 6 години

Редно е, държавните служители да бъдат на висота - да са изрядни във всяко едно отношение - технически преглед, винетки, застраховки, колани и прочие!! Поставянето на пътните знаци и всякаква маркировка и сигнализация, нека бъде под контрола на КАТ ! И нищо не е вечно - щом знака или сигнализациите са ненужни, не отговарят на нови условия и изисквания - да се премахват своевременно! Точно тук има нещо гнило......

fallback