Снимка: Impact Press Group, архив
fallback

В катастрофиралия край село Микре микробус са пътували група незрящи, които са били на екскурзия, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Oще по темата

Окръжна прокуратура – Ловеч ръководи досъдебно производство за тежката катастрофа, станала днес около 12:50 часа на главен път София – Варна. На мястото на инцидента е и окръжният прокурор Валентин Вълков.

Пътнотранспортното произшествие е станало между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна, и пътнически микробус "Мерцедес" с група пътници, пътуващ в посока София.

По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил.

Първоначалната информация беше за шестима загинали, сред които и шофьорът на микробуса. БНР съобщи, че още двама души са починали по-късно от нараняванията си.

Пострадали са и останалите пътуващи. Шофьорът на товарния автомобил също е получил наранявания. В буса са пътували група незрящи, които са били на екскурзия Дряново – Севлиево – София.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч се извършват следствени действия - огледи в присъствието на вещи лица, разпити на свидетели за изясняване причините за тежката катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Перник-независим

преди 6 години

Този ареал отдавна е готов за статут на независима област(независима от акъл, закони и като бонус закони на физиката):1.МПС с пернишка регистрация има товароносимост = официална Х 1.7+0.5 т. винкел;2.Там пътниците са толкова квалифицирани, че често сменят шофьора-случая е същия;3.В ареала има изпускане на вредни газове от мините под града, действащи разграждащо на психиката на живеещите отгоре;4.Само перничани изпитват щастие,подушвайки го- както в случая.5.Отделянето ще спаси Републиката!

34

Анонимен

преди 6 години

Преди патрулка вардеше след Микре в посока Варна, на една бяла бензиностанция, с надеждата на този прав участък да хване някой с 10км. отгоре. Никакъв контрол по пътищата, никакъв акъл в главите на шАфьорите.

33

Само питам

преди 6 години

Нямаше ли някакъв футболен клуб от Микре? Бог да ги прости загиналите!

fallback