Кирил Ананиев. Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

Към момента 9 са жертвите при тежката катастрофа край село Микре, съобщи за "Фокус"  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Oще по темата
"Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ", посочи здравният министър.

Той посочи, че пострадалите са подготвени за последващо лечение, "но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи".

Както Dnes.bg съобщи, четири реаномобилa от ВМА и болница Лозенец са изпратени към мястото на тежката катастрофа край с. Микре по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Осигурени са и допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите.

В момента се извършват прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

От прессъобщение на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта става ясно, че загиналите са от Перник. Заради трагедията от съюза отменят насрочения за 20 ноември протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Българина

преди 6 години

Точно този участък проблема му е следния, дърветата и храстите са доста към пътя и няма видимост, всички карат леко в насрещното, две големи пс като тир и бус ето резултата. Колко пъти да казвам че инфраструктурата в България е смъртоносна, тесни пътища, без маркировка, безумни знаци стоп и 60, шахти под и над но не и на пътя, храсти дървета и дори табели пречат на автобусите и камионите да се разминават спокойно... 10 г видими резултати. Хемус господа. Нито един глас за вас от северна България

10

до долния

преди 6 години

То хубаво, ама точно тоя чичак, освен да предизвика повече хаос с некомпентността си, друго едва ли може да свърши там !

9

Анонимен

преди 6 години

Това се прави във всяка държава, когато има някакво произшествие, някой политик да отиде, за да се създаде чувство на спокойствие, че по-високите етажи на властта са близо до хората. Самото присъствие на здравния министър е допълнителна предпоставка да се вземат извънредни мерки ако е необходимо, макар и със закъснение. Това с реаномобилите си беше непремерена PR акция на щаба на министър председателя.

fallback