Снимка: visualhunt.com
fallback

Нелегалният пазар на горива у нас е близо 30%, показват данни на Министерството на финансите. От българската петролна и газова асоциация отчитат нелегален сектор от 50 на сто.

Бизнесът очаква утре да бъде внесен нов закон за горивата, с който да се затегне контролът в сектора и да се въведе разрешителен режим.

Енергийният министър Теменужка Петкова коментира идеята на омбудсмана Мая Манолова да се забрани добивът на газ в Добруджа.

Според нея, това би означавало, че страната ни се отказва да развива собствените си ресурси, което пък е сред приоритетите на правителството.

Петкова отрече също така да има каквато и да било защита на контрабандата на горива у нас.

"Не бих казала, че има чадър. Виждате, че правителството полага усилия, борим се, извършват се проверки, колегите от Министерството на финансите, от данъчните администрации полагат неимоверни усилия, за да можем да се преборим с този сив сектор, но борбата не е лесна, това са тежки битки, надявам се правителството да ги спечели", коментира Петкова, цитирана от БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 6 години

Картелът пищи и иска помощ от Държавата. Губят му се стотинките - 50-те стотинки. Всеки литър е загубени 50-60 стинки. Мъка голяма картелска. Огромна мъка и тъга.

24

анонимен

преди 6 години

По телевизията казаха,че ще приемат закон ако при проверка си заредил контрабандно гориво ще то конфискуват колата.Аз зареждам на дадена бензиностанция плащам си и откъде мога да знам,че това гориво контрабандно и да съм виновен

23

Дядо Радой

преди 6 години

Само Лукойл-ла(Златевия) не продава контрабандно гориво,защото пие и яде с Бойко и ще го злепостави,ако прави контрабанда.

fallback